недеља, 4. децембар 2016.

Potaz od bundeve

Jesenji dani su mnogo lepsi ako sebe pocastite jednim lepim varivom! Ajmo na recept!



Za pripremu ovog jela potrebno je oko 60 minuta , kao i sledeci sastojci:

-1kg slatke bundeve
-500 ml osnove za supu (kockica za supu)
-500 ml pavlake za kuvanje
-100 g putera
-2 kasike cimeta
-1 kasika soli
-1 kasicica bibera
-1 kasicica kurkume



Nacin pripreme: Obariti i ispasirati bundevu. Nakog toga iznad umerene toplote staviti serpu sa ispasiranom bundevom u koju polako dodajemo pavlaku za kuvanje i osnovu. Ostavimo da dodje do kljucanja. Kad prokljuca dodati puter i zacine. Mesati dok se sve ne sjedini. Ostavimo da ostoji na sporetu jedno 20 minuta pre samog serviranja.

 Uzivajte!!!

Predlog za serviranje






























Нема коментара:

Постави коментар