Dosta ljudi je odraslo na ovom keksu. Tako ga je lako napraviti,ukus je bozanstven, a deca su prosto luda za njim.Danas kada sam odlucio da ga napravim doziveo sam nervni slom. Sve sam pripremio i poceo da mesam sastojke kad sam uvideo da nemam dovoljno brasna! To je po meni jedna od najgorih stvari koja moze da se desi domacici/domacinu koji priprema jelo. Ali eto smirim se nekako i otrcim do prodavnice po brasno , i nakon pauze sam ponovo usao u element i moj dusevni mir se nastavio. Dosta o mom danu ,ajmo na recept.
Testo treba da bude glatko kao na 3. slicici. Izlaz iz masine podesite po svojoj zelji.
Sastojci:
-250g masti
-3 jaja
-250g secera
-oko 800g brasna
-1 prasak za pecivo
-2 vanil secera
-limunova kora
Priprema: Sve sastojke sjediniti i mesiti dok se ne dobije glatka lopta. Masinu za meso dobro fiksirajte i dodajte onoliko testa koliko mislite da je u datom trenutku dosta i pocnite sa formiranjem keksa.Duzina i oblik su po vasoj zelji i masti.
Saveti: Ukoliko ne zelite mast mozete praviti sa margarinom ili maslacem , ali morate i korigovati kolicinu brasna pa zato dodajte malo po malo brasna dok ne budete zadovoljni tvrdocom testa.
U ovaj keks mozete staviti bukvalno sve: od oraha, lesnika, badema, cokolade i kokosa do raznih tecnih aroma.
Ukoliko se odlucite za cokoladu, najbolje je da je narendate direktno u brasno kako bi se rasvnomerno rasporedila!!
I naravno,Prijatno!
Pratite nas na nasoj stranici :https://www.facebook.com/pages/Srpska-kuhinja-Serbian-cuisine/162391197122366
![]() |
Predlog za posluzenje |
![]() |
Postupak mesenja |
![]() |
Krajnji rezultat |
-250g masti
-3 jaja
-250g secera
-oko 800g brasna
-1 prasak za pecivo
-2 vanil secera
-limunova kora
Priprema: Sve sastojke sjediniti i mesiti dok se ne dobije glatka lopta. Masinu za meso dobro fiksirajte i dodajte onoliko testa koliko mislite da je u datom trenutku dosta i pocnite sa formiranjem keksa.Duzina i oblik su po vasoj zelji i masti.
Saveti: Ukoliko ne zelite mast mozete praviti sa margarinom ili maslacem , ali morate i korigovati kolicinu brasna pa zato dodajte malo po malo brasna dok ne budete zadovoljni tvrdocom testa.
U ovaj keks mozete staviti bukvalno sve: od oraha, lesnika, badema, cokolade i kokosa do raznih tecnih aroma.
Ukoliko se odlucite za cokoladu, najbolje je da je narendate direktno u brasno kako bi se rasvnomerno rasporedila!!
I naravno,Prijatno!
Pratite nas na nasoj stranici :https://www.facebook.com/pages/Srpska-kuhinja-Serbian-cuisine/162391197122366
Нема коментара:
Постави коментар