уторак, 20. јануар 2015.

Kolac sa visnjama

Ja ne znam da li postoji neka osoba koja ne voli ovaj kolac?
Ta mekoca, aroma vanile i kiselost visnje je po meni nesto prelepo i sa ovim kolacem nikada necete pogresiti. Naravno mozete staviti i neko drugo voce , ali ja mislim da osim visanja eventualno mozete staviti maline ili borovnice, ribizle... Izbor je na vama. Molim vas probajte ovaj recept, necete zazaliti a siguran sam da ce svi koji probaju imati osmeh koji je vredniji od bilo koje pohvale.

Prijatno!


Sastojci:
-3 jaja
-12 kasika ulja
-12 kasika brasna
-12 kasika secera
-8 kasika mleka
-2 vanil secera ili 2 kasicice vanila arome
-1 prasak za pecivo
-500g visanja (voca)
-secer u prahu za posipanje

Priprema:Uzeti dublju posudu i u nju staviti jaja.Mikserom ih pocnite mutiti i lagano dodajte secer. Kada se sjedinili sav secer sa jajima dodati ulje, mleko i sve suve sastojke. Mutite dok ne dobijete kompaktnu masu bez grudvica .Za to vreme pripremite pleh tako sto cete ga pouljiti i posuti brasnom, ili stavite pak papir. Dobijenu smesu izlite u pleh i ravnomerno rasporedite voce po testu . Nema potrebe da gurate voce samo ce dovoljno upasti.Stavite pleh u zagrejanu pecnicu na 200° dok ne dobije zlatnu boju. Kada iznesete pleh iz rerne ostavite da se prohladi i onda ga pospite secerom u prahu. Seci na kocke zeljene velicine i sluziti.

Saveti:Obavezno izbacite visak soka iz visanja da se kolac ne bi ugnjecao. Koristite kvalitetan vanil secer.(Dr.Oetker burbon ili tecnu verziju), aroma je jako bitna. I jaja bi trebalo da su na sobnoj temperaturi da bi se bolje umutila.

Jos jednom, prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар