понедељак, 26. јануар 2015.

Krofne - doughnut

Krofne su omiljene medju decom , ali ih se i stariji rado secaju. Meke, suplje i uvek prijatne za sva cula , krofne spadaju u omiljen dezert mnogih. Ajmo na recept!


Sastojci:


-400 ml mleka
-50 ml ulja
-1 kvasac
-2 jaja
-1 kasika secera
-1 prstohvat soli
-800 gr brasna
-1 vanil secer
Priprema: Jaja umutite sa uljem.Kvasac staviti u mlako mleko sa kasikom secera. Kvasac ne treba da kisne.Sve sastojke pomesajte i polagano dodajte brasno dok ne dobijete glatku loptu koja se ne lepi za ruke. Ostavite testo da se naraste, tj. da se udvostruci.Nakon narastanja razvijte koru na debljinu od 1 cm i modlom vadite oblik krofne. Tako formirane krofne prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ih da narastaju jos jedno pola sata. Nakon tih pola sata stavljajte krofne u vrelo ulje. U ulje stavljamo gornju stranu krofne.Izvadite ih na papirni ubrus kako bih se odcedio visak ulja. Ja sam ih filovao poslasticarskim kremom. Vi ih mozete filovati kremom, pekmezom ili samo da ih pospete secerom u prahu.

Saveti:Kada ubacite krofne u ulje obavezno poklopite serpu . Kada se okrene na drugu stranu nema potrebe poklapati.
Ukoliko zelite recept za poslasticarski krem napisite u komentaru i dobicete ga.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар