Rum kuglice
Rum kuglice su se u nasoj kuci uvek pravile u vreme novogodisnjih i bozicnih praznika. Valjda ta aroma ruma nas nekako asocira na zimu. Uvek su rado vidjene na tanjirima za posluzenje i veoma su lake za pripremu.
Ne znam zasto, ali kada uzmem da ih pravim osecam se kao dete koje se igra u pesku.Imam mnogo lep osecaj kada pravim bilo koje kuglice,ali rum imaju posebno mesto u mom srcu.
Pa dragi moji evo vam moja porodicna receptura koja se vec dosta generacija vrti u krug.
Sastojci:
-200g keksa
-200g putera
-140g secera u prahu
-50g cokolade za kuvanje
-100g mlevenih oraha
-4 supene kasike ruma (jedna Dr.Oetker flasica)
Nacin pripreme:Samleveni keks ,secer u prahu i orahe staviti u dublju ciniju i promesati.Zatim puter koji mora biti na sobnoj temperaturi ,rastopljenu cokoladu koja ne sme biti vrela i 4 kasike ruma dodati suvim sastojcima.Sve dobro promesati i sjediniti.Nakon sto smo sve lepo sjednilili uzimamo po malo smese i formiramo kuglice. Ja ih valjam u mesavinu oraha i kristal secera (kristal secer mi da neki svecaniji izgled), i poredjajte ih u korpice.Nakon obavljenog posla odloziti ih da se ohlade i stvrdnu i spremne su za posluzenje.
Prijatno!
Saveti: Ako zelite bogat ukus obavezno koristite puter.
Keks neka bude ili petit beurre ili plazma zato sto oni imaju najlepsi ukus.
Cokolada takodje treba biti ili menaz ili neka slicnog kvaliteta.
Rum kuglice su se u nasoj kuci uvek pravile u vreme novogodisnjih i bozicnih praznika. Valjda ta aroma ruma nas nekako asocira na zimu. Uvek su rado vidjene na tanjirima za posluzenje i veoma su lake za pripremu.
Ne znam zasto, ali kada uzmem da ih pravim osecam se kao dete koje se igra u pesku.Imam mnogo lep osecaj kada pravim bilo koje kuglice,ali rum imaju posebno mesto u mom srcu.
Pa dragi moji evo vam moja porodicna receptura koja se vec dosta generacija vrti u krug.
Sastojci:
-200g keksa
-200g putera
-140g secera u prahu
-50g cokolade za kuvanje
-100g mlevenih oraha
-4 supene kasike ruma (jedna Dr.Oetker flasica)
Nacin pripreme:Samleveni keks ,secer u prahu i orahe staviti u dublju ciniju i promesati.Zatim puter koji mora biti na sobnoj temperaturi ,rastopljenu cokoladu koja ne sme biti vrela i 4 kasike ruma dodati suvim sastojcima.Sve dobro promesati i sjediniti.Nakon sto smo sve lepo sjednilili uzimamo po malo smese i formiramo kuglice. Ja ih valjam u mesavinu oraha i kristal secera (kristal secer mi da neki svecaniji izgled), i poredjajte ih u korpice.Nakon obavljenog posla odloziti ih da se ohlade i stvrdnu i spremne su za posluzenje.
Prijatno!
Saveti: Ako zelite bogat ukus obavezno koristite puter.
Keks neka bude ili petit beurre ili plazma zato sto oni imaju najlepsi ukus.
Cokolada takodje treba biti ili menaz ili neka slicnog kvaliteta.
Нема коментара:
Постави коментар