четвртак, 22. јануар 2015.

Palacinke

Omiljena poslastica mnogih. Neizbezan posetilac svakog doma tokom cele godine. Nema o njima mnogo pisati osim recepta i saveta za one koji zele da nauce sami , jel svima nam je poznato da kada se nekome jedu palacinke onome koji treba da ih sprema jezi mu se kosa na glavi , pogotovo ako ima dosta clanova u kuci! Krenimo...

Sastojci:
-2 jaja
-300g brasna
-300ml mleka
-200ml kisele vode
-malo ulja
-vanil secer ili tecna verzija

Priprema:Jaja umutite sa vanil secerom i onda dodajte mleko i kiselu vodu. Kada lepo sjedinite tecne sastojke dodajte polako brasno i mutite mikserom ili zicom dok ne dobijete kompaktnu masu bez grudvica. Zagrejte dobro tiganj, i cim postigne temperaturu premazite sa malo ulja i pocnite peci palacinke.Slagati jednu preko druge sve dok ne utrosite svo testo.Mozete ih filovati sa nutelom, kremom, pekmezom, marmeladom,secerom i orasima, medom... naravno ukoliko pravite slane izbacite vanil secer.

Ukoliko se ne pojedu sve , sto je u mojoj kuci tesko, samo ih lepo odlozite i bice super za dorucak ili pohovane palacinke sledeceg jutra.

Prijatno!

Saveti:Jaja neka budu na sobnoj temperaturi. Kisela voda daje rastresitost testu, bolja je od cesmovace :)

Нема коментара:

Постави коментар